Woningbezitters hebben het meeste last van verstopte afvoer

Rijswijk, 27 december – Een kapot slot van de buitendeur was voor huurders in 2018 het grootste struikelblok. Bezitters van een koopwoning hadden daarentegen het meeste last van een verstopte afvoer. Dat blijkt uit onze inventarisatie van meer dan 150.000 woningen.
 

Op donderdag 27 september vond het jaarlijkse Corporatieplein plaats. MainPlus organiseerde twee kennissessies, met als onderwerpen 'Hoe word ik een A-corporatie op dagelijks onderhoud?' en 'IoT: een containerbegrip of concrete toepassing?'

Corporatieplein 2018

Nationale Nederlanden (NN) en MainPlus Schadeherstel hebben een meerjarige overeenkomst getekend op het gebied van herstel in natura. MainPlus Schadeherstel was al een partner van Delta Lloyd Groep en de twee partijen werken al enige tijd succesvol samen. Met de overname van Delta Lloyd door Nationale Nederlanden heeft ook Nationale Nederlanden kennis gemaakt. Dankzij de goede resultaten, heeft NN besloten het contract te vernieuwen.

Vincent van Luit en Joost Versteeg hebben namens respectievelijk Wbv Reeuwijk en MainPlus de handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst. De speerpunten van deze overeenkomst zijn gebaseerd op grip en voorspelbaarheid op het proces van niet-planmatig onderhoud: een vast bedrag per woning, een gegarandeerde bewonerstevredenheid en een heldere afspraak over de kwaliteit van het uitgevoerde onderhoud.
 

Als ontzorgende organisatie is MainPlus steeds op zoek naar verbetering van kwaliteit en efficiëntie. Certificering voor ISO 27001 en een ISAE 3402 verklaring passen uitstekend in die continue ontwikkeling. Naast aantoonbare borging van informatieveiligheid was het doel van de implementatie om hier als organisatie van te leren. En dat is zeker gelukt. In het traject van implementatie en audit zijn wij dieper gaan te kijken in onze processen en in die van onze leveranciers. Wij kunnen nu met trots zeggen dat wij als één van de weinige in de branche een ISO 27001 certificaat hebben en een ISAE type-I verklaring. 

Rijswijk, 8 augustus 2018 - Waar de natuur, de boeren en inmiddels ook veel gewone mensen smachten naar een goede hoosbui, moeten huizenbezitters extra alert zijn als de regen terugkeert. De kans op verstopping en lekkage is door de wekenlange hitte en droogte aanzienlijk toegenomen.

MainPlus heeft extra mensen stand-by staan die direct ingezet kunnen worden als de eerste regenbui valt. “De ervaring leert dat na een langere tijd van droogte het aantal meldingen van lekkage of verstopping enorm toeneemt”, aldus directeur Joost Versteeg van MainPlus.

Tijdens een interview met Ernst en Joshua van Thunnissen Onderhoud zijn de samenwerkingen tussen MainPlus en Thunnissen besproken en is de mening van de vakman over de app naar voren gekomen. Daarnaast wordt er nog ingegaan op de productiviteit van de vakman sinds de samenwerking met MainPlus en MainFlow.

Onderhoudspartner Thunnissen over de samenwerking met MainPlus We zijn erg blij met de open verhouding

MainPlus Academy een nieuwe uitdaging binnen MainPlus om van en met elkaar te leren te ontwikkelen én continu te blijven verbeteren

In een eerder blog kondigde Directeur Joost Versteeg al de introductie van MainPlus Academy aan per 1 maart a.s. Heidi Rath is per medio februari begonnen met haar rol als verantwoordelijke voor de MainPlus Academy.

Binnen onze Academy staat de ontwikkeling en het continu leren van en met onze collega’s centraal, waarmee wij onszelf blijven ontwikkelen én verbeteren. Samen kijken naar onze eigen huidige professionele processen en deze resultaten en effecten in kaart brengen, om vervolgens met elkaar te bepalen wat nog beter kan aan onze zorg- en dienstverlening binnen MainPlus.

Met ingang van 1 januari 2018 heeft Poort6 een nieuwe dienstverleningsovereenkomst afgesloten met MainPlus voor het dagelijks onderhoud. Hiermee verlengt Poort6 de afname van de diensten van het klantcontactcenter (KCC) van MainPlus voor de intake & planning van alle reparatieverzoeken van de huurders. Het KCC plant daarbij op basis van de beslisbomen in MainFlow de benodigde discpline(s) direct bij intake in de agenda’s van de vaklieden van de gecontracteerde onderhoudspartners.

Stichting Poort6 sluit nieuw contract af met MainPlus voor KCC diensten 1