Tijdens de inleiding van de leergang vastgoedregisseur bespreek ik graag de omgevingsfactoren die van invloed zijn op de dienstverlening van corporaties. Eén van de methodieken die ik hiervoor gebruik is DESTEP . Denk hierbij aan concrete voorbeelden als de verwachtingen die klanten hebben over de communicatie met de bewoners over het opzeggen van de huur of het melden van een reparatieverzoek, de invloed van welke politieke partij de grootste is in Nederland, de invloed van de huisvesting van statushouders op de wachttijden om een huurwoning te kunnen betrekken en de relatie die er ligt tussen de afhankelijkheid van ketenpartners en de conjunctuur van de economie.

Training Klantgerichte Vakman


Onder leiding van Dyana Meijs is de afgelopen weken de training ‘De Klantgerichte Vakman’ gegeven aan de vakmensen van de onderhoudspartners van MainPlus. Tijdens deze training werd er met elkaar besproken wat nu precies klantgericht werken inhoudt. De klant staat immers centraal.

Op de kop af bestaat MainPlus vandaag (8 februari) zeven jaar. Het belooft een enerverend achtste jaar te worden.

Nog beter gezegd, het nieuwe jaar is stormachtig begonnen. In ons Klantcontactcentrum (KCC) zijn in januari 63% meer telefoontjes binnengekomen dan in de maand december 2017, die ook al in de top drie van drukste maanden in 2017 stond geregistreerd.

Sinds september loop ik stage bij MainPlus. Voor mijn afstudeeropdracht doe ik onderzoek naar de implementatie van verschillende kwaliteitscertificaten. Dit doe ik vanuit de opleiding business management aan de IVA.

Mijn stage ervaring bij MainPlus Je krijgt de kans om je eigen weg te vinden en in overleg is veel mogelijk

‘Ik wens u veel personeel toe’ is een uitdrukking die werd gebruikt in de Arabische en Joodse samenleving. Deze wens was eerder een verwensing dan een positieve stimulans: veel personeel zou betekenen dat je de ander geen succes gunt, omdat al dat personeel zoveel zorgen zou opleveren dat je niet meer toe komt aan het bouwen aan een succesvolle business.

Per 1 maart a.s. start MainPlus de MainPlus Academy. Daar ben ik erg blij mee, omdat hiermee de ontwikkeling van onze huidige en toekomstige collega’s ook een formeel karakter krijgt. Wij geloven namelijk dat wanneer onze collega’s zich kunnen ontwikkelen, MainPlus een aantrekkelijke werkgever blijft en dat wij daarmee de beste resultaten voor onze klanten realiseren.